Wat is een Kunst CultuurCoach?

Als Kunst CultuurCoach ben ik actief verbindingen binnen onze maatschappij aan het leggen, grens overschrijdende disciplines te combineren en creatieve samenwerkingen te stimuleren. Daarnaast breng ik door mijn eigen creativiteit ook inspiratie, kennis & kunde in het cultuurveld.  Soms roep ik dat op wat zeer doet in een groep of ons cultureel gebied, maar is dit soms ook nodig om het gesprek aan te gaan, want als je ontwikkeling wil stimuleren moet er ook beweging zijn. Noem creativiteit 's bewustwording maar mijn missie want ondanks dat creativiteit geweldig is wordt het daarentegen ook niet altijd goed begrepen.  

Hoe zo wordt creativiteit niet goed begrepen?
Nou, je brein kan met het woord Creativiteit aan de haal gaan of geeft het je twijfels over je kunnen en kan er zomaar een blokkade ontstaan dit door faalangst. Creativiteit heeft namelijk voor iedereen een andere betekenis. Vaak genoeg hoor ik mensen zeggen "Ik ben niet creatief!!" maar als ik dan door vraag blijkt dit helemaal niet waar te zijn en is de persoon juist heel creatief.  Weliswaar is men dan creatief op een andere manier maar dat is dan ook het leuke van persoonlijke talentontwikkeling.  Je mag op ontdekkingsreis bij jezelf.

Maar wat is dan Creativiteit?
Creativiteit wordt vaak gezien als een vaardigheid; denk hierbij aan een hobby of om kunst te produceren. Toch omhelst creativiteit veel meer, zoals het gebruiken van je verbeelding, hierdoor te gaan experimenteren om zo buiten de gebaande paden iets te creëren of een probleem op te lossen.
Als Kunst Cultuur Coach word ik gevraagd om met mijn kennis & kunde aan te schuiven bij diverse projectgroepen.  Zo kan ik met de groep meedenken of vragen stellen die nodig zijn om tot besluitvorming te komen.  Denk hierbij aan pittige veranderingen binnen bedrijven & organisaties waarbij kunst & cultuur een rol kunnen spelen of misschien juist niet. Want soms is er iets heel anders nodig. Dan is mijn creatieve manier van denken en verbindingen leggen handig. Want....
"Sommige oplossingen liggen net als ongelukjes in een klein hoekje" - Ismène -
294392638_610616497154857_7453860603413343687_njpg
Persoonlijke  & Teams ontwikkeling
Het is geweldig om te zien wat aandacht in de vorm van een gesprek of een teamsessie teweeg kan brengen.        Als coach in het onderwijs werk ik met docenten, leerlingen en studenten o.a.. in het Pr-O, VMBO, MBO, HBO. 
Individuele coaching is er voor iedereen en werken we vanuit vraagstukken naar een helder moment. 
De diversiteit in onze maatschappij is me niet onbekend,  het is als een grote wereldreis. Zelf mocht ik jaren wonen in o.a. Spanje, België en de Filippijnen.

Talentontwikkeling 
Als talentontwikkelaar werk ik met jongeren in diverse projecten. Ik ben erg trots op de samenwerking met       ALL-Digital te Brussel voor hun Rayuela project waarbij we inzetten op bewustwording rondom cybercriminaliteit op TIKTOK.  Jonge talenten schrijven hun eigen songs met een boodschap welke gebruikt worden in de campagne. 
"De Kracht van Creativiteit brengt Culturen samen, maar ook biedt het ons een weg naar innovatieve oplossingen op belangrijke vraagstukken voor nu en in de toekomst."